Czas na zbrojenia

Moderator: ISZ - Dowództwo

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Czas na zbrojenia

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Cześć. Sprawa jest taka: kiedyś w Insulii działały Państwowe Zakłady Zbrojeniowe, zarządzane przez Novaka. Jak sama nazwa mówi - była to fabryka sprzętu wojskowego. Później przemianowano je na Westlandzkie Zakłady Zbrojeniowe, ale to szczegół. Z okazji opuszczenia Insulii przez Kolegę Aleksandra Novaka proponuję znacjonalizować tę firmę, przekazać pod kontrolę absolutną komuś interesującemu się militariami oraz najważniejszy punkt: zmienić nazwę.
Nie muszę tłumaczyć, jak kluczowe jest dla państwa posiadanie przyzwoicie wyposażonego wojska, a posiadanie przez państwo własnych zakładów zbrojeniowych, zamiast polegania na zagranicznych producentach, może przynieść nam wymierne korzyści (o ile produkowany przez nas sprzęt nie będzie na poziomie polskiego sprzętu).
Jako nieśmieszny człowiek, pozwolę sobie zaproponować kilka potencjalnych nazw:
  • Insulijskie Sprzętu Towarzystwo Pokojowe (ISTP)
  • Insulijska Sprzętu Fabryka Pokojowa (ISFP)
  • Insulijskie Narodowe Towarzystwo Pokojowe (INTP)
  • Insulijska Narodowa Fabryka Pokojowa (INFP)
Teraz pytanie do Was: czy ktoś chce sprawować władzę absolutną nad tą fabryką i jaka nazwa będzie najlepsza?

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Re: Czas na zbrojenia

Wiążemy tę firmę z wojną domową w Westlandzie? Czy trzymać ten harmider z dala od centrali?

Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Można powiązać. Wiecie, dać tam eksperymentalne sprzęty i od razu można przetestować czy sprzęt jest skuteczny. A jak nie jest... Cóż, głupi kupujący że zaufał że zadziała!
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Aleksander Novak

OBYWATEL

Post autor: Aleksander Novak »

Fabryka nadal jest w moich rękach.
Obrazek
Aleksander Novak, Obywatel Federacji Repujerstanu
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Aleksander Novak pisze: 01 sie 2023, 14:26 Fabryka nadal jest w moich rękach.
Czyli to była firma prywatna? Byłem świecie przekonany, że publiczna, skoro miała w nazwie słowo "Państwowe" a potem "Westlandzkie"...

Chyba, że chodzi Wam o sam BUDYNEK fabryki, a nie firmę samą w sobie...?

Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Aleksander Novak

OBYWATEL

Była to firma zarządzana przeze mnie a więc prywatna i już tłumaczyłem że możnaby uznać że była państwowa ale za czasów SRW. Wraz z jej upadkiem przeszła pod moją własność. Zawsze to ja nią zarządzałem ale mogę wam ją sprzedać tj. Cesarstwu za rozsądną cenę wraz z kompleksem zakładów fabrycznych i prawem do produkowania samobieżnych stacji radarowych (ciężarówka) PR-1 o zasięgu 200km oraz samobieżnych wyrzutni rakiet (podwozie ciężarówki) RPS-1 wraz z rakietami o zasięgu 70km (zwalcza cele powietrzne do tego zasięgu). Oprócz tego prawo do produkcji ręcznych granatników przeciwpancernych RPG PBG M80 i karabinków podstawowych Puszka M72 i cała rodzina Puszek (odpowiedniki realowej rodziny AK i PKM) Możemy się targować.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Aleksander Novak pisze: 01 sie 2023, 16:41 Była to firma zarządzana przeze mnie a więc prywatna i już tłumaczyłem że możnaby uznać że była państwowa ale za czasów SRW. Wraz z jej upadkiem przeszła pod moją własność. Zawsze to ja nią zarządzałem ale mogę wam ją sprzedać tj. Cesarstwu za rozsądną cenę wraz z kompleksem zakładów fabrycznych i prawem do produkowania samobieżnych stacji radarowych (ciężarówka) PR-1 o zasięgu 200km oraz samobieżnych wyrzutni rakiet (podwozie ciężarówki) RPS-1 wraz z rakietami o zasięgu 70km (zwalcza cele powietrzne do tego zasięgu). Oprócz tego prawo do produkcji ręcznych granatników przeciwpancernych RPG PBG M80 i karabinków podstawowych Puszka M72 i cała rodzina Puszek (odpowiedniki realowej rodziny AK i PKM) Możemy się targować.
Nie spierajmy się już może o semantykę... Mamy swoje wersje tych wydarzeń.
Możemy uczciwie się rozliczyć i wykupimy tę firmę jako Cesarstwo. Wtedy to będzie firma nie westlandzka, nie prywatna, a insulijska. Jaka cena za całość by wyszła?

Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Aleksander Novak

OBYWATEL

5 tysięcy S E C E S Ó W
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Insulijskie Siły Zbrojne”