Anastasia Windsachen pisze: ↑18 sty 2023, 19:10
Krzysztof Windsor pisze: ↑18 sty 2023, 19:04
Można zawsze jeśli Królowa ma małżonka, właśnie wtedy obsadzić go na tym urzędzie,
w przypadku braku takiego to Arcybiskup ma prawo do obsadzenia urzędu.
Ale tylko za jej zgodą i konsultacją z nią.
Ja to bym tu zaczął od pytania małżonka czy jemu się chce, a potem można wolnoinwestyturzyć.
Krzysztof Windsor pisze: ↑18 sty 2023, 19:33
Nie no, nie można aż tak uzależniać Kościoła od Tronu.
Wiem, ale Bref Augustus ma na to lepszy sposób.
piwski pisze: ↑16 sty 2023, 01:06
Kościół Powszechny Pollinu na terenie Voxlandu najpewniej erygowałby swoją Diecezję, wobec czego ja bym na zarzuty dotyczące prowadzenia polityki zagranicznej przez Voxland, w sposób nieuprawniony, odpowiedziałbym: to wewnętrzna sprawa Voxlandu - to umowa pomiędzy rządem a osobą prawną legalnie działającą w granicach państwa.
No i super. A zresztą ostatnio i tak za spokojnie u nas, więc jakby się przypadkowo jakąś inbę udało zrobić, to już w ogóle by pięknie było.
piwski pisze: ↑16 sty 2023, 01:06
Pierwsza opcja nie jest niczym czego nie mogę zagwarantować tu i teraz. Druga, cóż - jeśli nic się nie zmieni w kolejce do voxlandzkiego tronu, to już wiemy, że kolejny monarcha będzie jednocześnie biskupem. Więc jeśli Wasza Królewska Mość się zdecydowała na taki krok, to by się już zrobiła ładna tradycja.
To już sobie na spokojnie przegadaliśmy, wiadomo co gdzie jak, w końcu się postaram dziś za to zabrać, tak...
Anastasia Windsachen pisze: ↑18 sty 2023, 18:43
myślę że sama treść umowy powinna być poddana głosowaniu przez Konighaus lub społecznym konsultacjom bo dotyczy niby Monarchy, ale jednak jest już sprawą, która może dotykać obywateli (choćby narracyjnych).
Tak, tak, spokojnie, zaciągniemy to Konighaus do roboty.